مهاجرت به کانادا از هر روشی مانند کار، تحصیل، سرمایهگذاری و... شرایط متفاوتی دارد. به همین دلیل، پیش از هر اقدامی برای مهاجرت، ابتدا باید وضعیت خود را بسنجید و بعد، طرحی را انتخاب کنید که بیشترین تناسب را با شرایط شما داشته باشد. پس اگر قصد هنوز اطلاعات چندانی در این باره ندارید و در جستجوی بهترین برنامه برای مهاجرت به کانادا هستید، تا پایان این بخش از مجله سبزینه همراه ما باشید و اطلاعات مفیدی دررابطهبا هر یک از طرحهای مهاجرتی کشور کانادا به دست آورید.
مزایای مهاجرت به کانادا؛ چرا کانادا را برای مهاجرت انتخاب کنم؟
بهطورکلی مهاجرت به کانادا برای ایرانیان مانند یک فرصت طلایی برای توسعه کسبوکار، پیشرفت در زمینه تحصیل، برخورداری از رفاه بیشتر و... است. به همین دلیل هرساله تعداد زیادی از مهاجران ایرانی، این کشور را بهعنوان مقصد خود انتخاب میکنند. پس اگر شما هم رؤیای کار و تحصیل در کانادا را دارید؛ ادامه این مقاله را بهخوبی مطالعه کنید و با مزایای مهاجرت به این سرزمین آشنا شوید.
- مردم ساکن در کانادا از سطح کیفی بالایی در حوزه سلامت برخوردارند.
- امنیت جان و مال مردم بهخوبی تأمین میشود و یکی از امنترین کشورهای دنیا است.
- اقتصاد روبهرشد و پویایی دارد و میزان تورم آن در مقایسه با کشورهای خاورمیانه، کمتر است.
- طبیعت این سرزمین زیبا و چشمنواز است و آبوهوای پاکی دارد.
- برنامههای مهاجرتی متنوعی دارد و هر فرد میتواند بر اساس شرایط خود، از طریق کار، تحصیل، ازدواج و... به این کشور مهاجرت کند.
- بعد از مهاجرت، فرصتهای شغلی فراوانی در اختیارتان قرار میگیرد و حتی میتوانید با بازارهای بینالمللی در ارتباط باشید.
- هزینه مهاجرت به این کشور برای ایرانیان، در مقایسه با آمریکا، ایتالیا، انگلستان و... مقرونبهصرفهتر است.
شرایط مهاجرت به کانادا؛ آیا شرایط مهاجرت به کانادا را دارم؟
شرایط مهاجرت به کانادا برای اقشار مختلف جامعه تا حدودی متفاوت است. بهعنوانمثال، دانشجویان و دانشآموزان باید از طریق تحصیل به این کشور مهاجرت کنند؛ درصورتیکه بهترین روش برای افراد شاغلی که قصد مهاجرت دارند، دریافت جاب آفر و اقدام از طریق برنامه کاری است. از سوی دیگر، هر یک از برنامههای مذکور شرایط مختص به خود را دارند که حتماً باید متقاضی از آن اطلاع داشته باشد. به همین دلیل در ادامه قصد داریم به طور مفصل، شرایط هر یک از برنامههای مهاجرتی را بررسی کنیم؛ اما پیش از آن، در این قسمت هم مروری گذرا بر شرایط مربوطه خواهیم داشت. برای اینکه یک مهاجر شانس بالایی جهت قبولی درخواست اخذ ویزا داشته باشد؛ باید شرایط زیر را برآورده کند:
- مدرکی برای اثبات تمکن مالی موردنیاز فراهم کند.
- سوءپیشینه و بیماری واگیردار نداشته باشد.
- تمام مدارک لازم را بهدرستی گردآوری و ترجمه کند.
- بههیچوجه در پروسه مصاحبه، به افسر اداره مهاجرت دروغ نگوید.
مهاجرت به کانادا از چه روش هایی امکان پذیر است؟
بهطورکلی روشهای مختلفی برای مهاجرت به کانادا وجود دارد که شما میتوانید بر اساس شرایط و موقعیت اجتماعی خود، بهترین برنامه را انتخاب کنید. رایجترین روشها عبارتاند از:
- مهاجرت کاری و جاب آفر به کانادا
- مهاجرت تحصیلی به کانادا
- مهاجرت سرمایهگذاری به کانادا
- مهاجرت کارآفرینی به کانادا
- مهاجرت استارتاپ به کانادا
- روش اکسپرس اینتری کانادا
بهترین راه های مهاجرت به کانادا
مسلماً پیش از هر اقدامی برای مهاجرت، شناخت روشی که در سریعترین زمان ممکن شما را به مقصد برساند؛ گام مؤثری برای موفقیت در این مسیر خواهد بود. پس اگر هنوز بهدرستی از شرایط مهاجرت با روشهای مختلف مطلع نشدید، توصیه ما به شما عزیزان این است که از ادامه صحبتها غافل نشوید تا صفر تا صد مهاجرت به کانادا با برنامههای کاری، تحصیلی، کارآفرینی و... را بیاموزید.
مهاجرت به کانادا از طریق کار
دررابطهبا مهاجرت به کانادا از طریق کار باید بگوییم که برای شرکت در این برنامه نیاز به جاب آفر خواهید داشت. جاب آفر هم در واقع همان دعوتنامهای است که نشان میدهد شما با یک کارفرمای کانادایی قرارداد همکاری دارید و بهمنظور خدمت برای این شخص، قرار است به این کشور مهاجرت کنید. برای پیداکردن جاب آفر میتوانید به وبسایتهای کاریابی کانادایی سر بزنید و آگهی مشاغلی را که متناسب با حرفه و تخصصتان است، بررسی کنید.
حداقل نمره مدرک آیلتس برای مهاجرت از طریق ویزای کار، ۵ است و البته در برخی موارد، بدون این مدرک هم میتوانید اقدام کنید؛ اما توصیه ما این است که مهارت زبان خود را پیش از مهاجرت تقویت کنید. رزومه و سوابق کاری شما تأثیر بسزایی بر شانس موفقیتتان خواهد داشت. مسلماً هر چه رزومه بهتری ارائه دهید، احتمال موافقت با درخواستتان بیشتر خواهد بود.
اقامت کانادا از طریق اسکیل ورکر
یکی دیگر از روشهای مهاجرت و اخذ اقامت کانادا شرکت در برنامه اسکیل ورکر یا همان کارگران ماهر است. این برنامه زیرشاخه اکسپرس اینتری محسوب میشود و برای شرکت در آن، نیاز به حداقل ۱_۲ سال، تجربه کار کانادایی خواهید داشت. سطح زبان آیلتس ۶ و حداقل مدرک تحصیلی دیپلم نیز یکی دیگر از شروط مهاجرت از طریق برنامه اسکیل ورکر است. ضمناً افرادی که از طریق اکسپرس اینتری برای مهاجرت اقدام میکنند؛ باید بتوانند حداقل امتیاز موردنیاز را برای تأیید صلاحیت خود جهت اخذ ویزا به دست آورند. در این برنامه هم از حداقل امتیاز ۱۰۰، باید بتوانید ۶۷ امتیاز کسب کنید. محدودیت سنی شرکت در آن، بین ۱۸_۳۵ سال است و معیارهایی که بر اساس آن امتیازدهی انجام میشود، عبارتاند از:
- سن: حداکثر ۱۲ امتیاز
- تحصیلات: حداکثر ۲۵ امتیاز
- مهارت زبان انگلیسی/ فرانسوی: حداکثر ۲۸ امتیاز
- جاب آفر: حداکثر ۱۰ امتیاز
- سابقه کار: حداکثر ۱۵ امتیاز
- تطبیقپذیری: حداکثر ۱۰ امتیاز
بیشتر بخوانید: مهاجرت به کانادا از طریق اسکیل ورکر
مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ
برای مهاجرت به کانادا با شرکت در برنامه استارتاپ باید یک بیزینس پلن نوآورانه ارائه دهید. پلن شما باید تأثیر مثبتی بر چرخ اقتصاد این کشور بگذارد و سبب اشتغالزایی برای نیروی کار این سرزمین شود. همچنین بیزینس پلن خود را باید بهقدری منحصربهفرد و خلاقانه بچینید که سازمانهای حمایتی حاضر به سرمایهگذاری روی آن باشند.
درخواست اقامت کانادا از طریق استارتاپ، پس از ۳_۵ سال اقامت موقت، امکانپذیر خواهد بود. در ضمن، مدتزمان لازم برای بررسی درخواست و اعلام نتیجه از سوی اداره مهاجرت نیز حدود ۱٫۵ الی ۲ سال است. مدرک زبان آیلتس شما هم باید حداقل دارای نمره قبولی ۵ باشد.
مهاجرت به کانادا از طریق برنامه های کارآفرینی استانی
برای مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی حداقل نیاز به ۲_۳ سال سابقه کار مدیریتی خواهید داشت. همچنین راهاندازی یک بیزینس در استان موردنیاز هم الزامی است و حتماً باید پلن مربوطه، مورد تأیید استانی که در برنامه آن شرکت کردهاید، واقع شود. این برنامه حداقل نیاز به ۱۵۰ الی ۲۰۰ هزار دلار سرمایه اولیه دارد و شرایط شرکت در برنامه هر استان تا حدودی متفاوت است.
ازاینرو پیش از اقدام برای شرکت در برنامه کارآفرینی، ابتدا باید استان موردنظر خود را انتخاب کنید. سپس مدارک موردنیاز را جمعآوری و به اداره مهاجرت ارائه دهید تا در صورت تأیید، ویزای کار خود را بگیرید. سپس به کانادا بروید و بیزینس خود را راهاندازی کنید تا پس از مدتی، مجاز به دریافت اقامت دائم شوید.
برای آشنایی بیشتر برنامه کارآفرینی کلیک کنید: مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی
مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی
برنامه خوداشتغالی برای هنرمندان و ورزشکارانی است که میتوانند بهواسطه توانمندی و استعداد خود در کانادا اشتغالزایی کنند. به دلیل اینکه برنامه مذکور هم زیر مجموعه طرح اکسپرس اینتری است، برای بررسی وضعیت متقاضیان، از معیارهایی جهت امتیازدهی به آنها استفاده میشود که به شرح زیر است:
- سن: حداکثر ۱۰ امتیاز (بیشترین امتیاز متعلق به باره سنی ۲۱_۴۹ سال است.)
- تجربه کاری: حداکثر ۳۵ امتیاز (بیشترین امتیاز متعلق به سابقه کاری ۵ ساله است. (
- تحصیلات: حداکثر ۲۵ امتیاز (بیشترین امتیاز متعلق به سطح تحصیلات کارشناسیارشد یا دکتری است.)
- مدرک زبان: حداکثر ۲۴ امتیاز (انگلیسی/ فرانسوی)
- سازگاری با محیط: حداکثر ۶ امتیاز (تحصیلات و سابقه کار همسر یا داشتن خویشاوندان نزدیک در کانادا)
اخذ اقامت کانادا با طرح خوداشتغالی به این صورت است که اگر با درخواست شما برای مهاجرت از طریق این برنامه موافقت شود، همزمان با صدور ویزای ورود به کانادا؛ یک مجوز اقامت دائم (COPR) هم دریافت خواهید کرد.
مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری
برای اخذ اقامت کانادا از طریق سرمایه گذاری باید حداقل از ۱۵۰ الی ۸۰۰ هزار دلار سرمایه اولیه برخوردار باشید. داشتن سابقه کار مدیریتی ۳_۵ ساله هم جزو شروط اصلی این طرح محسوب میشود. در ضمن باید بدانید که برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری روشهای مختلفی وجود دارد و شما میتوانید با کسب اطلاعات بیشتر راجع به هر یک از آنها، وضعیت خود را ارزیابی کنید و در نهایت روشی را برگزینید که بیشترین سازگاری را با مقدار سرمایه و اهداف مهاجرتی شما داشته باشد. برخی از بهترین روشهای سرمایهگذاری در کانادا برای ایرانیان عبارتاند از:
- خرید ملک
- سرمایه گذاری استانی
- ثبت شرکت
- خرید فرانچایز
- استارتاپ و نوآفرینی
- خرید اوراققرضه
- راهاندازی کسبوکار
مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت
یکی از رایجترین روشهای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری، ثبت شرکت است که نیاز به یک بیزینس پلن دارد و فرد متقاضی باید حداقل از مدرک تحصیلی دیپلم و مدرک زبان با نمره قبولی ۵٫۵ برخوردار باشد. هزینه ثبت شرکت در استانهای مختلف متغیر است و باتوجهبه آمار و ارقام سالهای اخیر، استان آلبرتا، ارزانترین و کبک بهعنوان گرانترین استان برای ثبت شرکت شناخته شدهاند. پیش از اقدام برای ثبت شرکت باید بدانید که در این کشور شرکتها به ۴ دسته تقسیم میشوند و ماهیت هر کدام به شرح زیر است:
- شرکت مشارکتی: در این مجموعه، سود و زیان خالص بین تمام اعضا مشترک است و هر یک از شرکا مسئولیت بدهی سایر اعضا را برعهده دارند.
- شرکت با مسئولیت محدود: در این شرکت، مالکان مسئول پرداخت بدهیهای آن نخواهند بود. لازم به ذکر است که گرانترین نوع شرکت در کانادا نیز محسوب میشود.
- شرکت مشارکتی: این شرکت باید حداقل ۲ عضو داشته باشد و طی پروسه ثبت آن، باید توافقنامهای بین اعضا تنظیم شود که تمام وظایف و شرایط شراکت قید شده باشد.
- شرکت مالکیت شخصی: تمام مالکیت شرکت در انحصار یک شخص است و مسئول تمام سود و زیان آن نیز همان فرد خواهد بود. سادهترین نوع شرکت در کانادا محسوب میشود و گزارشهای مالیاتی آن پیچیدگی چندانی ندارد.
مهاجرت به کانادا از طریق خرید بیزینس
برای خرید یک بیزینس فعال در کانادا ابتدا باید بهخوبی راجع به آن تحقیق کنید و مطمئن شوید که خدمات مربوط به کسبوکار موردنظر شما، از تقاضای خوبی در بازار برخوردار است. همچنین باید وضعیت بیزینسی که قصد خرید آن را دارید، مورد بررسی قرار دهید و بدانید که دقیقاً بابت خرید چه چیزی سرمایه خود را صرف خواهید کرد. برای مثال شما باید، پیش از خرید یک بیزینس، از وضعیت موارد زیر بهخوبی مطلع شوید:
- تعداد مشتریان و کاربران کسبوکار
- صورتحسابهای ماهانه سال اخیر
- مقدار و نحوه پرداخت حقوق و سنوات کارکنان
- میزان رضایت مشتریان و کارکنان از بیزینس مربوطه
- کیفیت خدماتدهی به مشتریان
- لیست داراییها و میزان سرمایه خالص بیزینس
- مقدار بدهیها یا لیست تخلفات آن
در کنار تمام این موارد، توصیه میکنیم که حتماً از یک مشاور کاربلد در این زمینه کمک بگیرید تا در نهایت، کسبوکاری را خریداری کنید که در آستانه ورشکستگی نباشد! همچنین ناگفته نماند که برای مهاجرت به کانادا از طریق این برنامه، باید ثابت کنید که قصد سکونت در این کشور را دارید و از تمکن مالی و مهارت زبان انگلیسی یا فرانسوی برخوردار هستید.
مهاجرت به کانادا از طریق برنامه های استانی
برنامههای استانی مهاجرت به کانادا یا همان PNP در هر استان یا قلمرو این کشور، شرایط خاصی دارد و طبق نیازهای اقتصادی همان استان طراحی شده است. بهطورکلی استانهایی که ایرانیان هرساله بیشترین استقبال را از برنامه آنها دارند، به شرح زیر است:
- آلبرتا
- نوا اسکوشیا
- اونتاریو
- یوکان
- بریتیش کلمبیا
- منیتوبا
- نیوبرانزویک
- پرینس ادوارد آیلند
- کبک
- ساسکاچوان
اگر قصد مهاجرت به کانادا از طریق برنامه های استانی را دارید کلیک کنید: برنامه مهاجرت استانی کانادا
در حال حاضر کانادا دارای ۸۰ برنامه مهاجرت استانی است و برای شرکت در هر یک از آنها، باید بتوانید حداقل ۶۷ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز کل را در سیستم امتیازدهی اکسپرس اینتری کسب کنید تا برای شرکت در این برنامه مجاز شوید.
مهاجرت تحصیلی به کانادا
شرکت در برنامه تحصیلی، محبوبترین روش مهاجرت به این کشور برای دانشجویان و دانشآموزان در سراسر دنیا است. هر ساله تعداد زیادی از محصلانِ مهاجر ایرانی؛ کانادا را بهعنوان مقصد خود انتخاب میکنند و با شرکت در این برنامه، به رؤیای خود تحقق میبخشند. برای مهاجرت به این کشور از طریق برنامه مذکور و اخذ ویزای تحصیلی کانادا، صرفاً در برخی مقاطع محدودیت سنی وجود دارد که به شرح زیر است:
- مقطع ابتدایی: ۶_۱۲ سال
- مقطع متوسطه اول و دوم: ۱۲_۱۸ سال
- مقطع کارشناسی: محدودیت سنی ندارد، اما متقاضیانی که ۱۸_۲۶ سال دارند، شانس بیشتری خواهند داشت.
- مقطع کارشناسیارشد: محدودیت ندارد، اما شانس قبولی متقاضیانی که کمتر از ۳۲ سال دارند، بیشتر است.
- مقطع دکتری: محدودیت سنی ندارد، اما متقاضیانی که کمتر از ۴۳ سال دارند، شانس بیشتری برای قبولی خواهند داشت.
حداقل معدل تحصیلی قابلقبول در کانادا ۱۵ است و دانشجویان باید از مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره ۶_۷ برخوردار باشند. همچنین در مقطع ابتدایی و متوسطه هم ارائه مدرک زبان الزامی نیست، اما داشتن مهارت یا مدرک در این زمینه، احتمال موافقت با درخواست شما را افزایش خواهد داد.
مهاجرت به کانادا با مدرک فنی و حرفه ای
افرادی که در مشاغل فنی از مدرک و تجربه قابلقبولی برخوردارند، میتوانند با شرکت در برنامه مهاجرت به کانادا از طریق مدرک فنی و حرفهای، اقامت دائم خود را دریافت کنند. این برنامه هم زیرمجموعه اکسپرس اینتری است و متقاضیان بر اساس سن، سطح تحصیلات، سابقه کاری و... امتیازدهی میشوند. برای شرکت در برنامه مذکور باید حداقل ۲ سال سابقه کار تماموقت (معادل ۴ سال تجربه کار پارهوقت) در حوزه تخصصی خود داشته باشید.
برای اثبات سابقه کار هم میتوانید یک نامه (work reference) از کارفرمای قبلی خود دریافت کنید که در آن شرح وظایف، مدتزمان خدمت، میزان حقوق دریافتی شما ذکر شده باشد. همچنین حداقل امتیازی که باید در این برنامه به دست آورید، ۶۷ از ۱۰۰ امتیاز است. حدوداً ۶ ماه زمان میبرد تا درخواست ویزای شما توسط اداره مهاجرت مورد بررسی قرار گیرد.
مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس اینتری (Express Entry)
یکی از سریعترین روشهای مهاجرت به کانادا، شرکت در طرح اکسپرس اینتری است که زیرشاخههای مختلفی (مانند اسکیل ورکر کانادا، تجربه کار کانادایی، اسکیل ترید و...) دارد. این سیستم متقاضیان را برای مدتی در یک وضعیت که اصطلاحاً به آن استخر اکسپرس اینتری گفته میشود، قرار میدهد تا بر اساس میزان امتیازی که هر متقاضی دریافت میکند، صلاحیت او برای خروج از استخر سنجیده شود. مسلماً هر چه امتیاز شما بیشتر باشد، برای خروج از استخر شانس بیشتری خواهید داشت. حداقل امتیاز موردنیاز هم ۶۷ از ۱۰۰ است تا مجاز به شرکت در این طرح باشید. امتیازدهی هم بر اساس معیارهایی صورت میگیرد که در قسمتهای قبل نیز راجع به آنها صحبت کرده بودیم. حالا قصد داریم در جداول زیر با جزئیات بیشتری هر یک از پارامترهای مذکور را بررسی کنیم.
سن (حداکثر 12 امتیاز)
سن |
امتیاز |
18-35 |
12 |
36 |
11 |
37 |
10 |
38 |
9 |
39 |
8 |
40 |
7 |
41 |
6 |
42 |
5 |
43 |
4 |
44 |
3 |
45 |
2 |
46 |
1 |
47+ |
0 |
تجربه کاری (حداکثر ۱۵امتیاز)
سابقه کار |
امتیاز |
1 سال سابقه مرتبط |
9 |
2 سال سابقه مرتبط |
11 |
4 سال سابقه مرتبط |
13 |
6 سال سابقه مرتبط یا بیشتر |
15 |
تحصیلات (حداکثر ۲۵امتیاز)
سطح تحصیلات |
امتیاز |
دیپلم |
5 |
فوقدیپلم یکساله |
15 |
فوقدیپلم 2 ساله |
19 |
مدرک دانشگاهی 3 ساله یا بیشتر |
21 |
۲ مدرک تحصیلی (+یک مدرک دانشگاهی 3 ساله یا بیشتر) |
22 |
فوقلیسانس |
23 |
دکتری |
25 |
مدرک زبان (حداکثر ۲۴امتیاز)
نمره مدرک آیلتس |
امتیاز |
CLB 7 |
16 |
CLB 8 |
20 |
CLB 9 |
24 |
سازگاری با محیط (حداکثر 10 امتیاز)
معیار سازگاری |
امتیاز |
سابقه کار کانادایی متقاضی |
10 |
سابقه کار کانادایی همسر متقاضی |
10 |
سطح تحصیلات متقاضی در کانادا |
5 |
سطح تحصیلات همسر در کانادا |
5 |
مهارت زبان همسر حداقل 4 CLB |
5 |
خویشاوندان مقیم کانادا |
5 |
مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی
پناهندگی یکی از خطرناکترین روشهای مهاجرت به کانادا است! این روش بههیچوجه از جانب ما به شما عزیزان توصیه نمیشود و مطالبی که راجع به آن ارائه خواهد شد، صرفاً جهت ارتقای اطلاعات کاربران است. بهطورکلی برای پناهندگی در این کشور باید شرایطی داشته باشید که جان شما در کشور مبدأ به دلایل مختلف (اختلافات سیاسی و مذهبی، جنگ، نژادپرستی و...) در خطر باشد و مجبور به فرار شوید. در این صورت، کشور مقصد برای محافظت از جانتان، به شما پناه میدهد. البته پناهندگی در این سرزمین نیز شرایط خاصی دارد که باید واجد آن باشید، در غیر این صورت درخواستتان برای پناهندگی رد خواهد شد؛ بهعنوانمثال:
- اگر سوءپیشینه داشته باشید یا به علت فعالیتهای مجرمانه، حقوق بشر را نقض کنید؛ برای جامعه کانادا هم بهعنوان یک تهدید محسوب خواهید شد و در چنین حالتی، درخواستتان رد میشود.
- اگر افسر مهاجرتی تشخیص دهد که شرایط پناهندگی را ندارید و خطری در کشور مبدأ شما را تهدید نمیکند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با سیستم اکسپرس اینتری
مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج
برای مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج باید با حداقل ۱۸ سال داشته باشید و ازدواج شما با یک شهروند کانادایی، از نظر قانونی به رسمیت شناخته شود. ضمناً همسرتان باید اسپانسر شما برای مهاجرت باشد. همچنین شما و همسرتان باید مدارکی را به اداره مهاجرت ارائه دهید که ثابت کند شما یک زندگی مشترک واقعی دارید؛ مانند برنامهریزی برای آینده، حساب بانکی مشترک که مدارک آنها را باید ارائه دهید.
نکته مهم دیگری که دررابطهبا برنامه ازدواج وجود دارد، این است که مراسم عقد و ازدواج شما باید توسط کمسیون ازدواج مورد تأیید اداره مهاجرت یا یک فرد مذهبی روحانی مورد قبول واقع شود. پروسه بررسی پرونده متقاضیانِ این برنامه، ممکن است ۶_۱۲ ماه به طول بینجامد.
اخذ اقامت کانادا از طریق تولد فرزند
دررابطهبا اخذ اقامت کانادا از طریق تولد فرزند باید بگوییم که وقتی فرزندی در این کشور متولد میشود، اقامت دائم دریافت خواهد کرد؛ اما پدر و مادر او نمیتوانند بهواسطه فرزندآوری اقامت دائم بگیرند. بااینحال، زمانی که سن فرزند به ۱۸ سالگی برسد، میتواند برای اخذ اقامت والدین خود اقدام کند.
مهاجرت به کانادا از طریق اسپانسرشیپ
اگر از خویشاوندان نزدیک شما کسی در کانادا اقامت دائم داشته باشد، میتوانید از طریق او ویزای اسپانسرشیپ کانادا را دریافت کنید. حامی شما باید بتواند از نظر مالی نیز هزینههای شما را تحت پوشش قرار دهد و شرایط زیر را داشته باشد:
- حداقل سن ۱۸ سال
- داشتن اقامت دائم کانادا
- زندگی و سکونت در کانادا
- درآمد کافی برای تأمین هزینههای خود و شخصی که با حمایت او به کانادا آمده است.
حالا شاید این سؤال برایتان پیش بیاید که اسپانسرشیپ چه نسبتی میتواند با مهاجر داشته باشد؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که یک شخص بهعنوان اسپانسرشیپ میتواند از افرادی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، حمایت کند تا به کانادا بیایند.
- همسر
- فرزند
- فرزندخوانده
- اقوام خاص
- مادربزرگ
- پدربزرگ
- مادر و پدر
مهاجرت به کانادا از طریق برنامه آتلانتیک
منطقه آتلانتیک از ۴ استان (نیوفاندلند و لابرادور، نوا اسکوشیا، نیوبرانزویک، جزیره پرنس ادوارد) تشکیل شده است که برای مهاجرت به کانادا و اقامت در این استانها میتوانید از طریق برنامه مربوطه اقدام کنید. البته مهاجرت با روشهای دیگر مانند شرکت در برنامه تحصیلی، کاری و... هم میسر است و از این بابت محدودیتی وجود ندارد. در حالت کلی با شرکت در برنامه آتلانتیک و مهاجرت به کانادا، اگر ثابت کنید که قصد زندگی دائم در این منطقه را دارید، میتوانید مجوز اقامت دائم خود را بگیرید. این برنامه سه زیر شاخه اصلی دارد که عبارتاند از:
- مهاجرت از طریق استارتاپ: در برنامه استارتاپ آتلانتیک باید یک بیزینس پلن نوآورانه ارائه دهید که نشان دهد شما قرار است یک کسبوکار سودده را در این استان راهاندازی کنید.
- مهاجرت از طریق کار: برای مهاجرت کاری از طریق برنامه آتلانتیک، متقاضیان توسط سیستم اکسپرس اینتری ارزیابی میشوند تا در صورت کسب حداقل امتیاز مربوطه، بتوانند در این طرح شرکت کنند.
- مهاجرت از طریق کارآفرینی: مهاجرت کارآفرینی به هر یک از ۴ استان مذکور، شرایط خاصی دارد که پیش از اقدام باید نسبت به آن اطلاعات دقیقی به دست آورید. ضمناً مقدار سرمایه اولیه هم برای شرکت در این طرح، در هر استان متفاوت است. بهعنوانمثال برای مهاجرت به استان نیوفاندلند و لابرادور، نیاز به ۲۰۰ دلار سرمایه اولیه خواهید داشت، اما این مقدار برای استان نوا اسکوشیا حدود ۱۵۰ هزار دلار است.
مهاجرت به کانادا از طریق جاب آفر کانادا
جاب آفر همان دعوتنامه یا پیشنهاد همکاری است که باید از طرف یک کارفرمای کانادایی دریافت کنید و میزان حقوق و شرح وظایف شما در آن درج شده باشد. سپس حین اقدام برای دریافت ویزای کار، باید جاب آفر خود را به همراه سایر مدارک موردنیاز به اداره مهاجرت ارائه دهید تا مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت تأیید صلاحیت، مجاز به مهاجرت از طریق جاب آفر شوید.
برای پیداکردن جاب آفر هم میتوانید به سایتهای کاریابی کانادایی مراجعه کنید. با مهاجرت از طریق کار و جاب آفر، میتوانید پس از ۳_۵ سال نسبت به دریافت اقامت دائم خود اقدام کنید. همچنین مدتزمان لازم برای بررسی پرونده شما حین درخواست جهت اخذ ویزای کار، حدود ۸_۱۲ هفته است.
بهترین روش برای مهاجرت ایرانیان به کانادا کدام است؟
دررابطهبا بهترین روش مهاجرت برای ایرانیان باید بگوییم که عوامل مختلفی بر این مسئله اثرگذار هستند؛ اما دو مورد از مهمترین مواردی که میتوان بهواسطه آن، بهترین روش مهاجرت را تشخیص داد؛ وضعیت فرد متقاضی و میزان استقبال هموطنان از یکسری برنامههای مهاجرتی در سالهای اخیر است.
دررابطهبا مورد اول؛ آنچه اهمیت دارد این است که شما بهعنوان یک فرد متقاضی برای مهاجرت به کانادا، چه وضعیتی دارید؛ یعنی:
- تمکن مالی شما چقدر است؟
- کاری که در آن تخصص دارید، چیست؟
- میزان تحصیلات شما چقدر است؟
این سه پرسش اصلی، مسیر مهاجرت شما را روشن میسازد. در واقع کسی که دانشجو است و قصد دارد که برای ادامه تحصیل مهاجرت کند، به طبع مهاجرت از طریق برنامه تحصیلی بهترین روش برای او خواهد بود. همچنین فردی که سرمایه کلانی در اختیار دارد، میتواند در برنامه سرمایهگذاری شرکت کند. بهاینترتیب، بهترین برنامه برای شما، باتوجهبه شرایطی که دارید، مشخص میشود.
دررابطهبا مورد دوم هم شایانذکر است که در سالهای اخیر اغلب ایرانیان از طریق جاب آفر (مهاجرت کاری)، تحصیل و سرمایهگذاری به این کشور مهاجرت کردهاند؛ اما این مسئله نمیتواند ملاک خوبی برای انتخاب شما باشد؛ زیرا همانطور که گفتیم، شما باید در وهله اول، وضعیت خود را در نظر بگیرید و برنامهای را انتخاب کنید که متناسب با نیاز و شرایط خودتان باشد.
مدارک لازم برای مهاجرت به کانادا چیست؟
بهطورکلی چند مورد از مهمترین مدارکی که برای مهاجرت به این کشور در برنامههای مختلف موردنیاز است، عبارتاند از:
- مدرک اثبات تمکن مالی
- رسید پرداخت هزینه درخواست ویزا
- پاسپورت و ۲_۳ قطعه عکس مناسب
- مدرک اثبات وضعیت تأهل (شناسنامه، سند ازدواج، گواهی فوت همسر)
- مدارک تحصیلی و ریزنمرات مربوطه
- رزومه و سوابق کاری
- مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی
- مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی
- گواهی پزشکی سلامت و عدم سوءپیشینه
- بیمه مسافرتی
تمام مدارک مربوطه باید به زبان انگلیسی با فرانسوی ترجمه شوند.
مدرک زبان موردنیاز برای مهاجرت به کانادا
مدرک زبان یکی از شاهکلیدهای اصلی موفقیت در مسیر مهاجرت است. در تمامی برنامههای مهاجرتی، داشتن مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی با حداقل نمره قبولی موردنیاز، مجموع امتیازات شما را به میزان قابلتوجهی افزایش خواهد داد؛ بنابراین بهتر است چندان روی وعده وعیدهای مهاجرتِ بدون مدرک زبان، حساب باز نکنید!
حالا دررابطهبا مدرک زبان موردنیاز برای مهاجرت به کانادا باید بگوییم که بهترین مدرک برای ایرانیان آیلتس است. مدرک تافل هم میتواند کارآمد باشد، اما متأسفانه توسط برخی از دانشگاهها و مدارس مطرح کانادا قابلپذیرش نیست. همچنین برای مهاجرت کاری هم کاربرد چندانی ندارد؛ بنابراین پیشنهاد ما به شما عزیزان اخذ مدرک زبان انگلیسی آیلتس است.
برای زبان فرانسوی هم میتوانید در آزمون TEF شرکت کنید. ضمناً حداقل نمره قبولی موردنیاز برای هر برنامه و حتی زیرشاخههای آن متفاوت است. بهعنوانمثال، نمره مدرک زبان آیلتس برای اخذ اقامت تحصیلی کانادا در مقطع لیسانس، ۶٫۰_۶٫۵ و برای مقطع دکتری ۶٫۵_۷ است.
مراحل اخذ اقامت دائم کانادا
مراحل کلی مهاجرت به کانادا تقریباً برای تمام برنامههای مهاجرتی به شرح زیر است:
- ابتدا باید برنامه مهاجرتی مدنظر خود را انتخاب کنید.
- سپس از مدارک و شرایطی که لازم است، بهخوبی مطلع شوید.
- در مرحله بعد باید تمام مدارک و هزینههای لازم برای شرکت در برنامه موردنظر را فراهم کنید. به یاد داشته باشید که برخی مدارک دارای تاریخ انقضا هستند، پس حتماً باید حین ارائه به اداره مهاجرت، معتبر باشند. همچنین تمام مدارک باید به زبان انگلیسی یا فرانسوی ترجمه شود. تمکن مالی و فراهمکردن هزینه لازم بابت ارائه درخواست هم از جمله مهمترین مواردی است که حتماً باید به آن عمل کنید.
- پس از آمادهسازی مدارک و هزینههای لازم، ابتدا باید فرم درخواست ویزای مهاجرتی خود را پر کنید.
- حالا باید هزینه درخواست بررسی پرونده خود را برای اخذ ویزا بپردازید.
- در این مرحله هم لازم است تا تمام مدارک موردنیاز را به همراه رسید واریز هزینه مذکور و فرم درخواست، به اداره مهاجرت ارائه دهید.
- باید یک وقت مصاحبه در سفارت تعیین کنید و در موعد مقرر به آنجا بروید.
- پس از انجام مصاحبه و بررسی پرونده، اگر صلاحیت شما مبنی بر اخذ ویزا تأیید شود؛ نتیجه موافقت سفارت به شما اطلاع داده خواهد شد. در غیر این صورت، پیامی با مضمون ریجکت درخواستتان دریافت خواهید کرد.
اگر تأیید شوید، تا ۶ ماه فرصت دارید که ویزای خود را دریافت کنید. اگر هم رد صلاحیت شوید، میتوانید مجدداً درخواست دهید یا در یک نامه، اعتراض خود را به نتیجه صادر شده، اعلام کنید.
هزینه مهاجرت به کانادا چقدر است؟
هزینه مهاجرت به کانادا بر اساس برنامهای که در آن شرکت کردهاید، متفاوت خواهد بود. ازاینرو در ادامه جدول هزینه روشهای مختلف را آوردهایم تا باتوجهبه برنامه انتخابی خود، از هزینههای آن مطلع شوید. هزینههایی که در این جدول آورده شده است، بهصورت تقریبی محاسبه شدهاند و تحت شرایط مختلف، ممکن است کاهش یا افزایش یابد. بهعنوانمثال هزینه مهاجرت تحصیلی حدود ۱۰٫۰۰۰_۲۵٫۰۰۰ دلار است؛ این یعنی اگر در مقطع ابتدایی قصد مهاجرت داشته باشید، هزینهای که باید پرداخت کنید حدود ۲۵ هزار دلار خواهد بود؛ اما برای مقطع لیسانس، شهریه و مخارج تحصیل، حدود ۱۵ هزار دلار برآورد میشود. سایر روشهای مهاجرتی مانند سرمایهگذاری، کار و... هم از این قاعده مستثنی نیستند و بر اساس استان محل اقامت، موقعیت شغلی، نوع کسبوکار و... هزینه کلی مهاجرت متغیر خواهد بود. بههرحال جدول زیر میتواند یک دیدگاه کلی در این باره برای شما ایجاد کند.
روش مهاجرتی |
هزینه |
تحصیل |
۱۰٫۰۰۰_۲۵٫۰۰۰ دلار |
کار و جاب آفر |
۵۰۰_۱۰٫۰۰۰ دلار |
اسپانسرشیپ |
۵۶۵_۱٫۰۵۰ دلار |
مهاجرت استانی |
۱۳۰۰_۱۵۰۰ دلار |
سرمایهگذاری |
۲۰۰٫۰۰۰ دلار به بالا |
کارآفرینی |
۲۵۰٫۰۰۰ دلار به بالا |
استارتاپ |
۱٫۶۰۰_۲٫۱۴۰ دلار |
خوداشتغالی |
۱٫۰۴۰_۱٫۵۷۵ دلار |
مدتزمان دریافت اقامت کانادا چقدر است؟
هدف اغلب متقاضیان از مهاجرت به کانادا، دریافت اقامت دائم است. به طور معمول ۳_۵ سال پس از مهاجرت به این کشور زمان میبرد تا بتوانید برای اخذ اقامت دائم خود درخواست دهید؛ اما آنچه اهمیت دارد، این است که طی مدتزمان مذکور شما مجاز به اقامت موقت در کانادا خواهید بود و تنها زمانی که موعد مقرر فرابرسد باید برای اخذ اقامت دائم (تبدیل اقامت موقت به دائم) درخواست دهید.
چرا از خدمات مشاوره مهاجرت به کانادا سبزینه استفاده کنم؟
تا به این قسمت از مجله سبزینه به طور مفصل راجع به هر یک از روشهای اخذ ویزای کانادا و مهاجرت به این کشور صحبت کردیم. همچنین توضیح دادیم که هر یک از اقشار جامعه باتوجهبه وضعیتی که دارند (بهعنوانمثال کارمند، کارآفرین، دانشآموز، دانشجو و... هستند)؛ بهتر است در چه برنامهای شرکت کنند. در آخر لازم است به این مورد هم اشاره کنیم که اگر شما عزیزان برای انجام اقدامات لازم جهت تعیین وقت سفارت، درخواست اخذ ویزا... نیاز به راهنمایی دارید، میتوانید از خدمات مشاوره مهاجرتی سبزینه بهرهمند شوید و صفر تا صد کارها را به کارشناسان مجرب این مؤسسه بسپارید.
ضمناً به یاد داشته باشید که پروسه مهاجرت پیچیدگیهای خاص خودش را دارد و اگر مهارت کافی برای حل مشکلات مختلف را نداشته نباشید، ممکن است بر اثر اشتباهاتِ ندانسته که به دلیل نبود اطلاعات یا کمتجربگی رخ داده است، پروندهتان رد صلاحیت شود. پس توصیه میکنیم که حتماً از یک مشاور کاربلد یا وکیل مهاجرتی باتجربه مانند مشاوران سبزینه مشورت بگیرید و با همین اقدام ساده، گام مؤثری در جهت افزایش شانس موفقیت خود برای مهاجرت به کانادا بردارید کارشناسان ما همواره آماده راهنمایی شما عزیزان در امر مهاجرت به کانادا از روشهای مختلف هستند.
آشنایی با انواع راه های مهاجرت به کانادا
سوالات متداول مهاجرت به کانادا
اقامت دائم کانادا چیست؟
اقامت دائم یا همان پی آر کانادا، مخصوص مهاجرین و افراد با تابعیت غیر کانادایی میباشد که در این کشور زندگی می نمایند. افرادی که کارت پی آر را ندارند بعد از تحصیل و یا اتمام کارشان موظف هستند که به کشور خود بازگردند ولی در صورت داشتن اقامت کانادا می توانند ضمن زندگی در این کشور، از خدمات پزشکی، تحصیلی و غیره آن بهره مند شوند.
بهترین شغل برای مهاجرت به کانادا چیست؟
افرادی که قصد دارند با استفاده از ویزای کاری، اقامت کانادا را داشته باشند، باید توجه نمایند که شغل این افراد در طبقه بندی مشاغل مورد نیاز کانادا باشد. حوزه فناوری اطلاعات IT یکی از بخش های روبه رشد در کانادا می باشد که با توجه به نیاز بالای بازار کار کانادا، امسال تبدیل به یکی از شغل های پردرآمد کانادا شد. در کل مشاغل مهندسی از حوزه های در حال توسعه در کانادا محسوب می شوند و می توان گفت بهترین مشاغل حال نیاز کانادا هم محسوب میشوند.
آیا مهاجرت به کانادا بدون وکیل ممکن است؟
حقیقت این است که انجام تمام کارهای مهاجرتی به تنهایی و بدون مشورت با یک فرد متخصص، کمی ریسک پذیر می باشد. اگر یک وکیل و یا مشاوره حرفه ای را در تمام مراحل در کنار خود داشته باشید؛ انجام کارهای اقامتی و شرایط ورود و دریافت ویزا، برای شما تبدیل به مسیری هموار و آسان میشود.
وکیل خود را از ایران انتخاب کنیم یا کانادا؟
اینکه وکیل خود را از ایران انتخاب کنید یا کانادا، تصمیمی می باشد که بر عهده خودتان است اما مزایای انتخاب وکیل از ایران از جمله امکان تماس مستقیم و رفتن به دفتر او، می تواند حس اطمینان بیشتری به شما بدهد.
آیا بدون مدرک تحصیلی می توان به کانادا مهاجرت کرد؟
کانادا یکی از معدود کشورهایی می باشد که امکان مهاجرت بدون مدرک تحصیلی برای متقاضیان را فراهم نموده است. کانادا با طراحی برنامه های مختلف، شرایطی را فراهم کرده است که متقاضیان نه فقط از روی مدارک تحصیلی، بلکه از روی مهارت های فردی آنان هم مورد قضاوت قرار می گیرند.البته مشاغلی که نیاز به مهارت بالا دارند و در سطح A رتبه بندی می شوند، معمولا نیاز به ارائه مدرک تحصیلی دانشگاهی هستند.
آیا مهاجرت به کانادا بدون مدرک زبان ممکن است؟
قابل توجه افرادی که مایل به مهاجرت به کانادا بدون مدرک زبان هستند؛ گرفتن ویزا بدون مدرک زبان امکان پذیر است ولی احتمال اخذ ویزا کم است و امتیاز شما را بسیار پایین می آورد. پس اگر شرایط دریافت مدرک زبان حتی با نمره پایین را دارید، پیشنهاد ما به شما این است که پس از دریافت آن، اقدام به اخذ ویزا نمایید.
بهترین سن برای مهاجرت به کانادا چقدر است؟
سن شما برای مهاجرت به کانادا از معیار های مهم امتیازدهی سفارت به شما می باشد؛ پس بهتر است با سن مناسب برای هریک از روش های اخذ ویزای کانادا آشنا باشید.. برای مثال در برنامه های سرمایه گذاری مانند خود اشتغالی، بهترین سن برای اخذ این ویزا بین سنین 21 تا 49 سالگی می باشد.همچنین حداکثر سن برای ویزای تحصیلی (حتی برای مقطع دکترا) تا 30 سالگی است. اگر قصد دارید با ویزای کاری وارد خاک کانادا بشوید، بهترین سن برای اقدام به اخذ این ویزا بین سنین 25 الی 54 سالگی است.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
تجربیات و سوالات خود در مورد مطالب این صفحه را با ما به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت به تمامی سوالات پاسخ خواهند داد.